حل مشکل اراضی پلاک۲۹ ازنا در دستور کار مجمع مطالبه گران قرار گرفت
نخستین جلسه مجمع مطالبه گران شهرستان ازنا با هدف بررسی راهکارهای قانونی رفع موانع و حل مشکلات پلاک۲۹ عصر روز یکشنبه ۷ام آبانماه ۱۴۰۲ به ریاست “امین الله دهقان” دبیر مجمع مطالبه گران و باحضور “حسین گودرزی” نماینده مردم شهرستان های ازنا و دورود درمجلس شورای اسلامی،”روح الله اسدالهی” رئیس مسکن و شهرسازی، “اسماعیل رضایی” مدیر جهادکشاورزی، “امیرعزیزی” رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری، “عبدالله ذلقی” رئیس شورای اسلامی شهر، رئیس ثبت استاد و املاک و اعضاء اصلی مجمع مطالبه گران این شهرستان برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری خبرگال :
“حسین گودرزی” با اشاره به بیانات اخیر مقام معظم رهبری در جمع مردم لرستان و انتظارات ایشان از مسئولان بیان کرد: از کوتاهی ما مسئولان مردم سرخورده شده اند ناکارآمدی در بعضی امور و نحوه مدیریت یا سو مدیریت باعث سرگردانی و نارضایتی مردم شده است متاسفانه یکی از مشکلات شهرستان ازنا وضعیت اراضی آن است کمتر جایی را میتوان دراین شهرستان یافت که با مشکل ملکی مواجهه نباشد فقط درپلاک ۲۹ هزاران نفر از بلاتکلیفی به ستوه آمده اند.
نماینده مجلس یازدهم شورای اسلامی درادامه گفت: برای حل مشکل اراضی پلاک ۲۹ از هفته های گذشته با نگاه حل واقعی این مشکل بوجود آمده پیگیر تشکیل جلسه ای باحضور مدیرکل های مدیریت های مرتبط و نمایندگان این اراضی همزمان با سفر ارسلان مالکی رئیس سازمان ملی زمین و مسکن هستیم که با بازدید میدانی در شهرستان ازنا همراه خواهد بود تا به یک جمع بندی عملی برسیم اما در این بین نیاز است مدیریت مسکن و شهرسازی با جسارت و جدیت ویژه ای دنبال حل این مشکل با جهتگیری بسوی منافع مردم باشد.
“ناصرمرزبان” عضو ارشد مجمع مطالبه گران شهرستان ازنا درابتدای جلسه ضمن تاکید بر تامین خواسته مشروع صاحبان املاک پلاک۲۹که جمعیت چندهزار نفری از متقاضیان مسکن را شامل می شود افزود: چالش بوجود آمده در اراضی مذکور منشا در یک اشتباه محاسباتی در ترسیم نقشه مکان اراضی دارد که موجب نارضایتی بخش بزرگی از مردم شهرستان ازنا شده است ناخرسندی موجود یا هر اهمالکاری در گذشته نباید متوجه سیاست های خیرخواهانه دولت مردمی باشد دولت سيزدهم هم و غم خود را خانه دار شدن اقشار کم برخوردار می داند.
“عبدالله ذلقی” رئیس شورای اسلامی شهر ازنا درادامه ابراز کرد: مشکلات این چنین مشکلات وقتی شروع می شوند که محدوده شهری افزایش می یابد و به تبع اراضی اطراف شهر به وسعت شهر الحاق می گردند و دارای ارزش افزوده می شوند در مسئله پلاک۲۹ مردم دچار چالش بزرگی شده اند که رفع آن همت و عزم مسئولان استانی و شهرستانی را می طلبد.
“روح الله اسدالهی” رئیس مسکن و شهرسازی درخلال جلسه وضعیت کنونی پلاک ۲۹ را پیچیده دانست و عنوان کرد: درسال ۱۳۷۰ اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان ۱۴۷ هکتار زمین از پلاک ۲۹ شهرستان ازنا را واگذار نموده است. دراين موضوع کروکی خیلی قابل استناد نیست و مردم هم درآن وقت پیگیر یا معترض نبوده اند. البته بررسی های میدانی نشان میدهد این اراضی قابل کشت و زراعت بوده و زمین ها هیچگاه از مالکان گرفته نشده است و کماکان دست کشاورزان بوده است.
وی با این بیان که ما نمایندگان دولت هستیم و نباید مطالبات مردم را فراموش کنیم تصریح کرد: طرح های شهری باهمکاری شهرداری و باتوجه به نیاز شهروندان برای احداث مسکن تفکیک و پلاک بندی میشوند. درخصوص مشکلات پلاک۲۹ متاسفانه به ظاهر زمین های ملی بدرستی جانمایی نشده است لذا قسمت های کشت دیم نباید ملی اعلام میشد طرف های ما دراين مناقشه مردمی اند که دار و ندارشان تنها یک قطعه زمین به امید خانه دار شدن است.
“اسدالهی” با تاکید بر حل فوری مناقشه بوجود آمده، اعلان نمودن پلاک ۲۹ بعنوان اراضی ملی را یک اشتباه محض اعلام کرد و یادآورشد: باتوجه به اینکه اراضی پلاک۲۹ زیرکشت محصول بوده اند میبایست در کميسيون رفع تداخلات ارضی جهادکشاورزی مطرح گردد لذا این موضوع گرفتاری های زیادی برای مدیریت مسکن و شهرسازی ایجاد نموده است خیلی ها پلاک های مسکونی این اراضی را قانونی خریداری و حتی پروانه ساخت نیز از شهرداری اخذ نموده اند که با مانع ساخت مواجهه شده اند.
مدیرجهادکشاورزی شهرستان ازنا سپس پیرو اظهارات مطرح شده گفت: کمیسیون رفع تداخلات اراضی موضوع ماده (۵۴) قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور متشکل از روسای ادارات جهاد کشاورزی، امور اراضی، منابع طبیعی، ثبت اسناد و املاک و راه و شهرسازی و یا نمایندگان آنها در اداره جهاد کشاورزی شهرستان تشکیل میشود رأی صادره این کمیسیون ظرف مدت بیست روز از تاریخ ابلاغ به شورای محل و یا دهیار و یا شهردار و نصب نقشه حدنگاری کاداست موضوع رأی صادره در ملأ عام نظیر دفتر شورا و دهیاری قابل تجدیدنظر در کمیسیون رفع تداخلات استانی که متشکل است از رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان (به عنوان رئیس)، مدیر امور اراضی (به عنوان دبیر) و مدیران ثبت اسناد و املاک، منابع طبیعی و آبخیزداری و یکی از قضات با معرفی رئیس قوه قضائیه میباشد تا زمان قطعی شدن رأی کمیسیون رفع تداخلات اراضی استانی به استناد ماده ۲ آئين نامه اجرایی تبصره ۳ الحاقی درصورت مطرح شدن در کمیسیون، کاشت زمینهای تحت تصرف کشاورزان مورد اختلاف بلامانع است.
“اسماعیل رضایی” درباره پلاک۲۹ خاطرنشان کرد: این اراضی زمانی که منطقه چالسپار جزء شهر آمده است بی توجه به ماده ۱۰ قوانین شهری تملک شده است عدم احراز شده و طبق مقررات قابل طرح در کميسيون رفع تداخلات ارضی نیست اما بنا بر تجربیات گذشته که معمولا رای بنفع کشاورزان صادر میگردد و همچنین اهمیت موضوع استثنائات نیز وجود دارد اما پیگیری کار منوط براین است که اداره مسکن و شهرسازی از جهادکشاورزی بصورت کتبی درخواست نماید.
“امیرعزیزی” رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری درادامه بااشاره به واگذاری اراضی پلاک ۲۹ به مسکن و شهرسازی طبق ماده ۱۰ طرح در کمیسیون رفع تداخلات اراضی را تنها راهکار قابل بررسی ندانست و اظهار کرد: راه حل دیگر حل مشکل پلاک۲۹ طی مسیر قضایی است که میبایست توسط وکلا یا نمایندگان مالکان این اراضی در شعبه ۸ دادگستری مرکز استان اقامه دعوای حقوقی گردد.
درپایان این جلسه دبیرمجمع مطالبه گران شهرستان ازنا و محمدرضاتوکلی و محمدحسین صوفی از اعضاء هسته مرکزی مجمع مطالبه گران بر حل فوری مشکل پلاک۲۹ به نفع مردم تاکید نمودند.
خبر؛ سعیدپوریان