‍درخشش نگین فیروزه ای “گهر” میان اشترانکوه

کدخبر:۱۰۰۸

درخشش نگین فیروزه ای “گهر” میان اشترانکوه

دریاچه ” گهر” گوهری درخشان در دامنه جنوبی رشته کوه های اشترانکوه، انعکاس آبی آسمان میان زلالی آب است که صحنه ای بی نظیر از شگفتی های طبیعت را به نمایش می گذارد.

ازنانیوز؛ جاذبه های منحصر به فرد طبیعی در لرستان، این استان چهار فصل را به یکی از جاذبه های دلربای گردشگری کشور تبدیل کرده است که در میان این جاذبه های فراوان، دریاچه گهر در میان اشترانکوه یکی از پرطرفدارترین ها است که شامل ۲ بخش گهر بزرگ (کله گهر) و گهر کوچک (کره گهر) می‌شود.

دریاچه گهر بزرگ که عرض آن بین ۴۰۰ تا ۸۰۰ متر است و طولش به یکهزار و ۸۰۰ متر می‌رسد، هر ساله پذیرای جمعیت زیادی از گردشگران داخلی و خارجی است، بارش سالانه این منطقه اغلب به‌ شکل برف و حدود ۵۰۰ تا ۹۰۰ میلیمتر است که در فصول سرد سال، موجب یخ‌زدگی سطح دریاچه می‌شود و مناظر بدیعی را پیشکش طبیعت‌گردها و گردشگران می‌کند.

دریاچه گهر کوچک نیز با وسعت تقریبی پنج هکتار، حدود ۲کیلومتر با گهر بزرگ فاصله دارد و به موقعیت گردشگری لرستان امتیاز بالایی داده است.

گهر، یک دریاچه کوهستانی با آب شیرین و دائمی در ارتفاع ۲ هزار و ۳۵۰ متری از سطح دریا قرار گرفته است و سالانه بیش از ۷۰ هزار نفر برای دیدن این #بهشت_پنهان به گهر مسافرت می‌کنند، یکی از زیباترین مناطق موجود در لرستان است.

آب این دریاچه فوق‌العاده زلال است، تا جایی که در مکان‌های کم‌عمق می‌توان کف دریاچه را به خوبی مشاهده کرد بنابراین با وجود آب زلال، بستر سنگی و همچنین بازتاب نور، دریاچه گهر به رنگ فیروزه‌ای دیده می‌شود که این موضوع یکی از جنبه‌های فوق‌العاده زیبای دریاچه به شمار می‌آید.

آب حاصل از سر ریز دریاچه بزرگ ابتدا وارد دریاچه کوچک شده، سپس به سمت دره‌های رشته‌کوه اشترانکوه سرازیر می‌شود و به عنوان سرچشمه برخی رودخانه‌های فصلی در دره‌های اشترانکوه شناخته می‌شود.

ساحل این دریاچه هم به صورت صخره‌ای و هم به صورت ماسه‌ای است و امکان شنا در در قسمت‌های ماسه‌ای دریاچه وجود دارد و علاوه بر شنا امکان قایقرانی در دریاچه بزرگ نیز وجود دارد.

دریاچه کوچک‌تر که در فاصله‌ای ۲ کیلومتری از دریاچه بزرگ‌تر قرار گرفته است،پنج کیلومتر وسعت دارد، بیشتر بخش‌های دریاچه کوچک باتلاقی است و متوسط عمق آن به ۲ متر می‌رسد، میزان آب موجود در هر ۲ دریاچه گهر وابسته به میزان بارش سالانه است، به عبارت دقیق‌تر باید گفت بارش‌های سالانه منبع تامین آب دریاچه گهر هستند و بارش برف ماه‌های سرد سال در ارتفاعات اشترانکوه به درون کوه‌ها نفوذ کرده و سپس از مسیرهای زیرزمینی به درون دریاچه راه پیدا می‌کنند.

مسیر ماشین‌رو برای رسیدن به این دریاچه زیبا و خارق‌العاده وجود ندارد و همین مساله باعث شده است تا طبیعت گهر بعد از گذشت چندین سال از کشف، همچنان بکر و دست نخورده باقی بماند و به دلیل سخت گذر بودن مسیر رسیدن، معمولا کوهنوردان حرفه‌ای و طبیعت گردان با قدرت بدنی بالا می‌توانند از مسیر اصلی آن خود را به دریاچه برسانند.

آب شیرین دریاچه و دور بودن منطقه از دسترس انسان‌ها باعث شده است به یک زیستگاه عالی برای حیوانات تبدیل شود، همچنین آب زلال گهر مکان مناسبی برای زندگی قزل‌آلا به شمار می‌رود که همین امر باعث شده است بسیاری از گردشگران و مسافران گهر در مدت زمان اقامت خود در کنار دریاچه مشغول ماهیگیری شوند.

علاوه بر قزل‌آلا، این منطقه زیستگاه آبزیان دیگر مانند لاک پشت و قورباغه و حیوانات دیگری از جمله قوچ و میش، بزکوهی، خرس قهوه‌ای، گرگ، روباه، گراز و خرگوش و انواع پرندگان مانند کرکس، عقاب، کبک و شاهین زرد و گونه‌های دیگر حیوانی است.

پوشش گیاهی گهر مانند دیگر مناطق رشته کوه اشترانکوه شامل گونه‌های بلوط، بید، بادام وحشی، پسته وحشی، سرو کوهی، زبان گنجشک، گون، آویشن و پونه کوهی است و البته در فصل بهار و اوایل تابستان می‌توان در این منطقه گل‌های کوهی مخصوصا گل شقایق و لاله واژگون را در مسیر رسیدن به دریاچه مشاهده کرد.

دسترسی به دریاچه گهر از ۲ مسیر دورود و #ازنا امکان پذیر است که برای رفتن به این شهرستان‌ها علاوه بر ماشین می‌توان از خطوط راه آهن نیز استفاده نمود.

راه دیگر رسیدن به گهر از شهرستان ازنا و هرچند که پیاده روی از این مسیر بسیار کوتاه‌تر است، اما این مسیر از وسط منطقه حفاظت شده عبور می‌کند، بنابراین بهتر است برای سلامت حیوانات منطقه، از این محور تردد نکنید.

درباره‌ی saeed.p

همچنین ببینید

فردا دومین رویداد استارتاپ گردشگری در ازنا برگزار می شود

فردا دومین رویداد استارتاپ گردشگری در ازنا برگزار می شود رئیس مرکز آموزش علمی کابردی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *